Spela på motorsport – Odds, spel och regler

Spela på motorsport är populärt och möjligheterna är stora. Odds och speltips på Formel 1, speedway, rally och Nascar är det vanligaste, men även cross och enduro erbjuds hos en del spelbolag.

På den här sidan hittar du allt från odds på säsongsspel till guider och tips på vad du ska tänka på när du vill betta live på motorsport.

Odds på motorsport

Låt oss ta en titt på några av de vanligaste disciplinerna när det kommer till att spela på motorsport.

Formel 1

Formel 1-cirkusen grundades 1950 och är den mest avancerade av alla motorsporterna. Teamen kämpar varje säsong med att maximera sina bilar utifrån det regelverk som ”ständigt” ändras.

De rika teamen har bra motorer att utgå från och allt som oftast är säsongerna skiktade, där Mercedes och Ferrari ständigt fajtas om placeringarna i toppen, tillsammans med Red Bull som är ett i sammanhanget ”ungt” team.

Bra länkar om Formel 1:

Hitta spelvärde på Formel 1

Ibland skojas det om att F1 är mer en tävling i ingenjörskonst än vad det är en motorsport. Sanningen ligger någonstans mitt emellan; även om aerodynamik och hästkrafter är avgörande för att lyckas måste ju faktiskt någon ratta bilen med framgång i träning, kval och final.

Formel 1 är extremt intressant att spela på eftersom det finns mängder av information, statistik och datapunkter både inför och under tävlingarna. Spelbolagen har ibland svårt att skilja ut vad som är viktigt och det går att hitta väldigt spelvärda odds.

Att spela på F1 gör TV-upplevelsen roligare och särskilt kul är det att spela live.

Om du inte ännu testat att spela på Formel 1 kan du skapa ett spelkonto här hos LeoVegas », som erbjuder många olika specialspel både inför och under loppen.

Tips: Här kan du läsa mer om 2020 års Formel 1-säsong

Speedway

Sverige har en lång tradition med speedwayförare i världsklass. Förutom i vår hemmanation är sporten stor i framförallt England, Polen och Australien. Det är i dessa länder som ligorna är som bäst och de flesta förarna i Speedway GP-serien kommer från.

Speedway är en av de folkligaste idrotterna som finns och i Sverige är det en av landets största publiksporter. I stort sett alla lag i Elitserien lockar tusentals åskådare varje omgång och de fina tittarsiffrorna på GP-serien indikerar ett stort allmänintresse.

Bra länkar om speedway:

Spela på motorsport inför varje heat

När det kommer till att spela på speedway är det slående hur bra sporten är anpassad för livespel. Förutom att spela på vem som ska vinna en hel tävling går det att betta på varje heat.

Jämfört med till exempel Formel 1 så är det ”enklare” att spela på speedway. Motorerna är inte alls lika avgörande utan när man gör analysen är det snarare förarnas form, startspåren och hur banan förändras under tävling som ska vara i fokus.

LeoVegas erbjuder många olika odds på speedway inför både GP och Elitserien. Gå vidare till dem här och välj Odds, Motorsport, Speedway för att se aktuella odds »

Vanliga frågor om att spela på motorsport

Vilka motorsporter är populära att spela på?

De sporter som är mest vanliga att spela på är Formel 1 och speedway. F1 erbjuder många olika spel inför och under tävlingshelgerna; från träning till kval och finalloppet. Odds på speedway är populärt att spela på live mellan alla heat.

Vilka misstag är vanliga att göra?

Oavsett om du spelar på motorsport, Damallsvenskan eller politiska odds så är det vanligaste misstaget många gör att slarva med sin disciplin. Spel ska vara roligt och ett sätt att göra TV-upplevelsen bättre, få extra spänning i vardagen helt enkelt. Spela hos spelbolag i Sverige med svensk licens.

Vilket spelbolag är bäst för att spela på motorsport?

Det spelbolag som är bäst för odds på F1, speedway, rally och annan motorsport är LeoVegas ». LeoVegas har vunnit flera priser, har ett stort utbud av olika spel och erbjuder flera olika liveodds på motorsport. Gå till LeoVegas här för att få en bra välkomstbonus »

Mer om spel och odds från Spelblogg

Här på Spelblogg hittar du speltips och fler spelguider, till exempel på Allsvenskan i fotboll eller odds på trav, men även guide till att spela på Idol och hur man kan spela på politik.