Spela på politik – Odds, spel och regler

Spela på politik brukar vara aktuellt inför val. Det kan vara svårt för oddssättare att sätta bra odds på politik, så det finns en bra chans att ha en edge inför riksdagsval eller presidentval.

På den här sidan hittar du en allmän genomgång om att spela på politik. Mitt mål är att du som aldrig spelat på val eller samhällshändelser ska lära dig det från grunden.

Om du mer specifikt är intresserad av särskilda odds på politik rekommenderar jag att läsa guiden till riksdagsvalet i Sverige 2022 eller odds på presidentvalet i USA 2020.

Bra att veta om politik

Olika länder har olika politiska system. I Sverige är den centrala aktören i politiken Riksdagen, som består av 349 politiker, valda av folket.

I Riksdagen fattas de mest avgörande besluten i Sverige, som till exempel nya lagar, skatter, internationella avtal och andra stora frågor som påverkar samhället och svenska folket.

Det är dock inte bara riksdagsledamöterna som bestämmer i Sverige, utan ytterst är det folket som har makten. Tack vare demokrati kan folket göra sin vilja hörd i allmänna val, där medborgare som är 18 år eller äldre väljer sina representanter i Riksdagen.

Påverka politiskt utan att rösta

Andra sätt – än att gå och rösta – för att påverka samhällets utveckling och politik i ett land är att skriva insändare, ställa upp i en demonstration eller styra sina inköp och beslut i vardagen i en viss riktning.

Vill man till exempel att sitt lands bönder ska få det bättre kan man som medborgare välja att handla lokalproducerade varor istället för importvaror.

Det här sistnämnda också ett exempel på politik, även om det inte har med val och omröstningar att göra.

Bra spelbolag för att spela på politik

Vill du spela på politik rekommenderar jag att du väljer ett spelbolag som använder Kambi som oddssättare. De brukar tidigt publicera odds på politik både inför val i Sverige och utomlands.

Ett av de mest välkända spelbolagen med Kambi är LeoVegas »

Känner du för att läsa mer om hur du spelar på andra saker än politik, till exempel odds på fotboll eller tippa på trav, rekommenderar jag startsidan för olika spelguider.

Är du däremot sugen på att dyka djupare i politiska odds ska du spana in sidorna riksdagsvalet i Sverige 2022 och presidentvalet i USA 2020.