Kategorier
Speltips

Speltips inför Getafe – Real Sociedad måndag 29 juni

Två av de mest formsvaga lagen i La Liga drabbar samman under måndagskvällen. Jag har analyserat oddsen inför Getafe – Real Sociedad och går emot favoritspelet: över 2,5 mål till 2.75 är dagens bästa spel.

Här i Sverige har både Allsvenskan och Damallsvenskan dragit igång, men under måndagen vill jag rikta fokus till Spanien och fortsättningen av La Liga.

Tittar jag till förutsättningarna inför Getafe – Real Sociedad tycker jag det känns som vi har ett riktigt bra odds att plocka.

Ett vassare Getafe att vänta här

Getafe ligger på femte plats i ligan, vilket känns mer eller mindre som ett mirakel givet hur spelet sett ut i de senaste fyra matcherna.

Laget har byggt sitt spel hela säsongen kring en stark defensiv, men efter coronauppehållet har man haft tufft att komma upp i nivå.

Getafes bästa målskytt i ligan den här säsongen, Angel Rodriguez, har matchats sparsamt de senaste matcherna. Senast mot Valladolid fick han bara 20 minuter.

Jag tror chansen är god att Getafe “toppar laget” här i vad som kan ses som en sexpoängsmatch i kampen om Europaplatserna.

Senaste 5 matcherna för Getafe

23.06.20LLValladolidGetafe1 : 1
20.06.20LLGetafeEibar1 : 1
16.06.20LLGetafeEspanyol0 : 0
12.06.20LLGranada CFGetafe2 : 1
07.03.20LLGetafeCelta Vigo0 : 0
Fyra oavgjorda och en förlust.

Real Sociedad äger boll mot alla lag

Gästerna då? Ja, Real Sociedad har inte heller rosat marknaden efter coronauppehållet och den fina tabellplaceringen för Alexander Isak och gänget hänger verkligen löst om man inte rycker upp sig.

Laget ligger sjua i La Liga och aspirerar på Europaplatserna, men tre raka förluster är en trend som måste vändas.

Jag tycker dock inte Real Sociedad ska gräva ner sig helt och hållet. I alla fall inte ännu. Spelet har varit helt okej och man äger boll oavsett motstånd, till och med för en vecka sedan i matchen mot Real Madrid är man till stora delar spelförande lag.

Det är långt ifrån orimligt att Real Sociedad håller boll uppemot 60-65% av matchen även här mot Getafe, som ändå gäller som favoriter i matchen.

Senaste 5 matcher Real Sociedad

24.06.20LLReal SociedadCelta Vigo0 : 1
21.06.20LLReal SociedadReal Madrid1 : 2
18.06.20LLAlavesReal Sociedad2 : 0
14.06.20LLReal SociedadOsasuna1 : 1
10.03.20LLEibarReal Sociedad1 : 2
Tre förluster, en oavgjord och en seger.

Speltips inför Getafe – Real Sociedad

Sammanfattningsvis tycker jag oddset på över 2,5 mål i matchen är för högt. “Alla” räknar med en tajt matchbild och visst, det är det troliga. Men när det gäller fotbollsodds är det inte det troliga som är intressant, utan var värdet finns utifrån sannolikheten att något inträffar.

Jag tror Getafe kommer ha en mer offensiv inställning här och det passar att ligga på kontring. Jag tycker inte heller att Real Sociedad har spelat SÅ dåligt, utan tror att de kan slinka in åtminstone en boll.

Oddset på överspelet är 2.75 gånger pengarna, vilket som sagt känns väl generöst. Underspelet ska vara favorit, men skillnaden ska inte vara så här stor. Ett tidigt mål från Getafe kommer stressa Real Sociedad och då vill jag verkligen inte sitta på undern.

Insats: Medel (2 av 3 units)

2-1 eller 2-2 blir utgångsbudet inför Getafe – Real Sociedad. Jag kan även se det bli 3-0 även om sannolikheten är liten.

Även den raka ettan på Getafe känns väldigt intressant till 2.50, men jag tar i så fall den live beroende på startuppställning och matchinledning.

Oddsen är hämtade från LeoVegas, som även sänder matchen till alla som har ett spelkonto. Bli medlem här för att spela till deras odds och se La Liga hos dem »

Sammanfattning inför Getafe – Real Sociedad
Hur är lagens form?

Inget av lagen har rosat marknaden på sistone… Real Sociedad kommer till matchen med bara en poäng på fyra matcher efter coronauppehållet. Getafe har en förlust följd av tre oavgjorda.

Vad är speltipset inför Getafe – Real Sociedad?

Mitt speltips är Över 2,5 mål i matchen till 2.75 i odds hos LeoVegas ». Real Sociedad kommer äga bollinnehavet och det passar Getafe att ligga på kontring. När “alla” tror på målsnålt blir oddsen därefter och 2.75 är helt enkelt för högt.

Var kan jag streama matchen?

Du kan streama matchen kostnadsfritt hos LeoVegas. Bli medlem här för att få senaste odds och streama La Liga »