Kategorier
Speltips

Speltips inför V75 Gävle lördag 23 maj 2020

V75 lördag 23 maj avgörs på Gävletravet med bland andra Vikens High Yield och Conrads Rödluva på startlinjen. Dessutom har V75 Gävle hela 28 miljoner i jackpot från förra veckan att spela om. Här följer en genomgång av V75-loppen med spikförslag, skrällar och speltips.

Bra att ha med sig in i analysen är att banan på Gävletravet mäter 1 000 meter, att det inte finns något open stretch-spår och att upploppets längd är 178 meter.

Utdrag från Gävletravets banprogram lördag 23 maj (ladda ned här).

Hålltider Gävletravet lördag 23 maj

Kl. 09.00 Sportkontoret öppnar (tfn: 026-66 22 11)
Kl. 11.45 Inskrivningen öppnar (tfn: 026-66 22 56)
Kl. 12.45 Banan öppnar för värmning
Kl. 13.45 Provstarter bakom bilen
Kl. 14.30 Barfota- och vagninformation skall vara inrapporterad
Kl. 14.45 Start lopp 1 (V4-1)
Kl. 16.05 Extra bilprovstart (Kort variant)
Kl. 16.20 Start lopp 5 (V75-1)
Kl. 18.20 Start lopp 10 (DD-1)
Kl. 19.10 Tävlingarna avslutas

Genomgång inför V75 Gävle lördag 23 maj 2020

Elitloppet närmar sig med stormsteg och på lördag kommer mångas blickar att riktas mot V75-6 där tio hästar ska göra upp om en biljett till Solvalla.

V75-1

2140 meter, voltstart

Veckans första avdelning på V75 Gävle inleds med vad som mest sannolikt blir en duell första halvvarvet mellan 6 Falcon Am och 7 Vikens High Yield.

Per Lennartsson kör favoriten 7 Vikens High Yield och i sulkyn bakom 6 Falcon Am hittar vi Örjan Kihlström.

Concret Dee tar täten och släpper till Vikens High Yield?

Voltstart gör alltid inledningen av loppet lite svårtippad. 1 Concret Dee är det mest sannolika spetsbudet och lär släppa till häst utifrån för att istället gå i rygg, men frågan är då om det blir 6 Falcon Am eller 7 Vikens High Yield som får ta tätposition?

Mycket talar för att Örjan Kihlström, med 6 Falcon Am, försöker svara ut 7 Vikens High Yield och att det då blir upp till favoriten att antingen bränna en del av krutet i inledningen för att nå spets – eller nöja sig med att gå i dödens.

Skulle Per Lennartsson träffa perfekt i starten bakom 7 Vikens High Yield kan man mycket väl snuva Örjan på täten efter ett par hundra meter – och då kan mycket väl loppet vara avgjort.

Gardera med 6 Falcon Am

Ett tredje scenario som talar för en lugnare inledning är att 1 Concret Dee tar täten, släpper till 6 Falcon Am, som i sin tur släpper till 7 Vikens High Yield. Å andra sidan brukar inte Örjan styra för andraplatser om det finns minsta chans till seger.

Många system lär spika 7 Vikens High Yield och det kan mycket väl vara den mest okomplicerade lösningen. Resultatraden är imponerande och det är hästen att slå. Den som jagar miljonutdelning gör rätt i att plocka med 6 Falcon Am och även ett par hästar till.

Pass upp för 5 Golden News som gjorde en bra insats senast och kan vara ett roligt skrällbud. Även 2 Mr Clayton J.F. och 11 Hoby de L’iton kan förtjäna streck om plånboken tillåter och du går för en hög utdelning på V75 Gävle.

Ranking V75-1

7. Vikens High Yield
6. Falcon Am

5. Golden News
2. Mr Clayton J.F.
11. Hobby de L’iton

10. Hossiana Boko
1. Concrete Dee
3. Actual Star
12. Cuarto Käbb
8. Ribaude
4. Cesar F.C.
9. Lukas Bris

V75-2

2640 meter, voltstart

Kombinationen av en längre distans, stolopp och voltstart gör att V75-2 nog får anses vara ett av lördagens mest öppna lopp på förhand.

Hästarna 1-6 står på 2640 meter och hästarna 7-15 startar med 20 meter tillägg.

Hur länge håller Frozen Queen i täten?

Det är vårt att se vilket ekipage på den främre startvolten som ska kunna vara ett reellt hot när det drar ihop sig i det här loppet. 1. Frozen Queen kan vara den häst som har bäst chans, men jag sätter ett frågetecken för inledningen som kan bli strulig.

4. And Stitch är snabb i starten, men jag tippar att det blir 6. Rossa Regina som tar spets. Ledningen lär dock bli kortvarig och löser det sig bra för 1. Frozen Queen kan hon ta över ledningen innan den bakre hästarna kommer ikapp.

Även 3. Carry Cash kan med klaff i volten hamna i en bra position.

Lyx Håleryd i hybridvagn blir förstavalet

Det mest troliga scenariot är att hästarna som startar på den bakre volten helt enkelt är för bra. Tillägg på 20 meter ska inte vara några problem för varken 9. Dusktodawn Sisu eller 11. Lyx Håleryd. När också 15. Green Mamba ströks försvann ett givet motbud.

11. Lyx Håleryd blir mitt förstaval och kan med 1. Frozen Queen vara en rolig dubbel att låsa ett mindre system på. 3. Carry Cash lär få en bra resa och kan vara ett rimligt platsspel, men jag tror inte det räcker hela vägen fram.

Strecka på ordentligt om du inte har en tydlig magkänsla, för den andra avdelningen på V75 Gävle kan sluta hur som helst.

Ranking V75-2

11 Lyx Håleryd
1 Frozen Queen

3 Carry Cash
8 Lady Youline
9 Dusktodawn Sisu
10 Euskara
12 Argbiggan
4 And Stitch
13 Jasmin Band
5 Al’s Charmy Flicka
6 Rossa Regina
7 Restless
2 Infinite Knight
14 Stardust Melody

V75-3

2140 meter, autostart

Den tredje avdelning på V75 Gävle är ett fint Klass 1-försök där en enkel lösning skulle vara att 1. In Royalty Boko leder loppet från start till mål.

Det finns flera hästar i loppet som har bra form. Förutom 1. In Royalty Boko, som lär öppna kvickt, har 11. Mas Capacity visat ett bra steg i de senaste loppen.

Visst tar väl In Royalty Boko täten?

Kör jag loppet i badkaret talar det mesta för att 1. In Royalty Boko lyckas hålla ut 2. Stonecapes Superb i starten. Hade 6. Whelk haft ett spår längre in skulle chansen för Jörgen Westholm att nå täten vara betydligt bättre, men chansen finns även från sjättespåret.

Det mesta talar ändå för att 6. Whelk får position utvändigt ledaren och sedan blir avlöst när 11. Mas Capacity kommer bakifrån.

En liten varning ska dock utfärdas för att Stefan Persson har samma taktik för 10. Four Guys Dream, som visade sig stark i ett par starter tidigt under året.

Väljer Whelk före Merritt

Oavsett vilket så gjorde 11. Mas Capacity en heroisk upphämtning senast då det blev seger efter en inledande galopp. Kan Jorma Kontio hålla hästen i skick här i loppets inledning blir hästen väldigt svårslagen.

 En häst som måste nämnas är 4. Merritt som kommer från seger senast. Jag sätter dock ett frågetecken för distansen och väljer andra ekipage före. Då gillar jag mycket mer 6. Whelk, särskilt med ett lopp där Westholm tar täten, även om det inte är mitt huvudscenario.

Sammanfattningsvis är loppet inte lika öppet som den andra avdelningen, utan jag tycker det finns en handfull hästar som skiljer sig från mängden. 11. Mas Capacity och 1. In Royalty Boko blir utgångshästarna och jag fyller på med ett par-tre ytterligare ekipage.

Ranking V75-3

11. Mas Capacity
1. In Royalty Boko
6. Whelk
2. Stonecapes Superb

4. Merritt
10. Four Guys Dream
3. In Love Boko

9. Key West Snapper
12. Sugarcraft
7. Classics Never Die
5. Feerie de Fael
8. Announcment

V75-4

2140 meter, voltstart

Det var ett tag sedan det var kallblodslopp på V75, men nu är det (äntligen) dags!

Hästarna 1-6 startar i det främre leder och 7-15 med 20 meter stillägg.

STCC Faksen bara vinner?

På förhand tycker jag det här känns som ett relativt lättlöst lopp där jag tror att 4. STCC Faksen helt enkelt är en nivå bättre än övriga. När hästen inte ens är favorit på strecken känns det som en klart intressant spik.

Ulf Eriksson kör allt som oftast stadigt, han kan hästen utan och innan och det kan mycket väl bli spets och slut här. Distansen är ett plus och det enda som kan ses som ett frågetecken i min analys är det något snäva fjärdespåret.

Jag tror dock Eriksson når ledningen även med en lugnare start och att 4. STCC Faksen leder från start till mål.

Spang Viktor och Gott Klirr kan komma bakifrån

Ska jag leta fram några andra vinstkandidater i loppet lyckas jag inte vaska fram några heta alternativ i den främre startvolten. Möjligen att 2. Prins CK kan ha kapacitet att göra något, men jag får ingen feeling alls för hur det ska gå till.

Kanske att 1. Moepilen kan vara ett långskott?

På 20 meters tillägg förtjänar framförallt 9. Spang Viktor och 10. Gott Klirr en djupare analys. De är bägge två starka hästar och särskilt 10. Gott Klirr, som kommer från Jan-Olov Persson stall, kan vara ett roligt motbud till favoriten.

Min lösning blir dock att spika 4. STCC Faksen då jag har svårt att rangordna hästarna bakom och i så fall vill strecka på ordentligt, vilket gör kupongen väl dyr.

Ranking V75-4

4. STCC Faksen

10. Gott Klirr
9. Spang Viktor
1. Moepilen
2. Prins CK

12. Pyrmo
15. Aas Balder
14. Höstbo Elis
7. Norrbo Odin
6. Elsas Faks
11. Rubus
5. G.G.Pugh
3. Nordby Elde
8. Järvsö Aron
13. Kolar Ville

V75-5

2640 meter, autostart

Silverdivisionen på V75 Gävle löps över lång distans och det ser ut att gå att lösa det här loppet på relativt få streck. Den som jagar miljonutdelning har flera skrällar att välja mellan. 

En intressant detalj inför det här loppet är att det bara är 10. Heading Face som har sprungit in mindre pengar än favoriten 6. Valley Brodde.

Valley Brodde utmanas från alla håll

Örjan Kihlström sitter upp bakom Daniel Redén-tränade 6. Valley Brodde som måste räknas som hästen att slå. Favoritskapet är dock allt annat än självklart då det ser riktigt öppet ut egentligen oavsett scenario.

1. Doctor Doxey Zenz lär utmanas från start av 2. Viking Brodde, som blandar och ger i prestationerna men som med det sagt har riktigt höga toppar. Om 2. Viking Brodde har en dag där allting stämmer kan det faktiskt vara så att loppet är slut redan från start, vilket på ett sätt känns lite snopet med tanke på hur starkt startfältet är.

Efter inledningen bör 6. Valley Brodde antingen glida fram och ”ställa frågan” till Jorma Kontio och 2. Viking Brodde. Kanske släpper Jorma till Örjan och vi har favoriten i täten relativt smärtfritt?

Kan Erik Adielsson sitta med lösningen?

Erik Adielsson har inte jättemånga chanser att vinna V75-lopp den här helgen, så kanske kommer han köra extra offensivt med 9. Making Love. Hästen gjorde en bra prestation för några veckor sedan och har speeden om det klaffar.

5. Exodus Brick känns bortglömd, 8. From the Mine vill jag ha med på kupongen och även 11. Figaro Vici. 7. Staro Leonardo är något opålitlig men ska nämnas med okej chans, särskilt med tanke på att det blir jänkarvagn den här gången.

Det finns två alternativ här där man antingen går för att 6. Valley Brodde har tillräckligt goda chanser för att spika – eller att det finns för många scenarion som talar för något annat. I det senare fallet är det bara att måla på med så mycket som budgeten tillåter här till V75 Gävle.

Ranking V75-5

6. Valley Brodde

9. Making Love
2. Viking Brodde
5. Exodus Brick
7. Staro Leonardo
8. From the Mine
11. Figaro Vici

4. Smevikens Cruiser
10. Heading Reference
4. Smevikens Cruiser
1. Doctor Doxey Zenz
3. Flash Hammering
12. Tjacko Zaz

V75-6

1609 meter, autostart

Gulddivison med Elitloppsbiljett i potten väntar här i den sjätte avdelningen, kan det bli bättre?

I ”Vägen till Elitloppet” tar Daniel Redén ut 1. Conrads Rödluva för den första starten någonsin över 1609 meter. Här på V75 Gävle har hästen har lottats till innerspåret vilket är både intressant och läskigt på samma gång.

4. Racing Mange bör ses som den häst med bäst form i fältet, men det saknas ju inte direkt dugliga kusar bland de här tio ekipagen.

Lyckas Billie de Montfort ta spets?

Tröskar jag det här loppet några vänder fram och tillbaka landar jag i att 2. Billie de Montfort laddas ordentligt från start och då knäpper åtminstone 1. Conrads Rödluva på täten. Sedan är frågan hur mycket Joakim Lövgren laddar med 4. Racing Mange, som verkligen har speeden.

Jag tror inte 5. Zarenne Fas försöker från start eftersom Rikard Skoglund då måste försöka runda både 2. Billie de Montfort och 4. Racing Mange. Även 3. Baron Gift tror jag faktiskt väljer en lugnare inledning. Den hästen har presterat bra i Gävle tidigare, men det känns som det blir för tufft här på lördag.

Med ett högt tempo kan vinnare mycket väl finnas bland hästarna lite längre bak i fältet, men om 2. Billie de Montfort får gå hyfsat ostörd i täten blir det oerhört svårt för övriga att komma förbi.

Ferrari BR är en kul skräll

Stig H Johansson säger sig vara nöjd med hur 6. Diamanten gått i träning inför V75 Gävle och hästen ska nämnas om farten blir hög från start, vilket också ska sägas för 7. Ferrari BR. Den senare tycker jag är den klart roligaste idén i loppet vid högt tempo, givet att 1. Conrads Rödluvan, 2. Billie de Montfort och 4. Racing Mange bränner varandra.

5. Zarenne Fas ser ut att få en del streck på sig, vilket är välförtjänt efter den fina avslutningen bakom Missle Hill under påsken. Kapacitetsmässigt är det kanske den bästa hästen i fältet.

Jag tycker också att 7. Ferrari BR är ett roligt streck som ska med tidigt. Att hästen ”bara” har sprungit in 2 miljoner kronor skrämmer mig inte, men det ska ändå sägas att en häst som 2. Billie de Montfort har passerat 22 miljoner i prispengar, vilket förstås säger en del. 

7. Ferrari BR slog världsrekord för fyraåringar på 09,9a över 2100 meter och utklassade då Elitloppshästar som Chief Orlando och Cokstile. Kanske blir det Per Oleg Midtfjeld som drar längsta strået och står med en rosa biljett i näven efter lördagens sjätte avdelning? Den skrällen vill jag vara med på i så fall.

Det är alltid vanskligt att välja bort spetshästarna när det är kort distans, men trots det väljer jag att låsa loppet på 5. Zarenne Fas och 7. Ferrari BR.

Ranking V75-6

5. Zarenne Fas
2. Billie de Montfort
7. Ferrari B:R.

4. Racing Mange
6. Diamanten
1. Conrads Rödluva
3. Baron Gift

10. Minnestads El Paso
8. Snowstorm Hanover
9. Rose Run Sydney

Speltips odds V75-6

  • Vinnare 5. Zarenne Fas till 8.75 i odds hos Unibet »
  • Vinnare 7. Ferrari BR till 22.0 i odds hos Unibet »
  • Plats 7. Ferrari BR till 4.00 i odds hos Unibet »

V75-7

1640 meter, autostart

V75 Gävle avslutas den här gången med ett lopp över 1640 meter.

Precis som i den sjätte avdelning kan det bli hög fart från start här då både 1. Global Agency och 2. Arabesque lär ladda för att ta täten.

Expensive tar över och bara vinner?

Förutom de två hetaste spetsbuden är ett inte osannolikt scenario att 3. Mellby Hero blandar sig i striden, medan favoriten 5. Expensive istället blir den som får ta över när tempot bedarrat.

5. Expensive har visat bra form och tränare Fredrik Linder är uppåt.

Kanske är 5. Expensive helt enkelt den enkla lösningen i loppet?

Väljer bort Mellby Hurricane

2. Arabesque är anmäld barfota runtom för första gången någonsin, vilket bör ses som ett stort plus och bland hästarna bakifrån ska 10. Mellby Hurricane ha en rimlig chans, liksom 11. Jamaica Boko.

Mitt val i loppet blir 5. Expensive och det mycket tack vare vanan från kort distans, vilket jag tycker både 1. Global Agency och 11. Jamaica Boko saknar. Andravalet blir 2. Arabesque och det låser loppet för min del.

Ranking V75-7

5 Expensive
2 Arabesque

10 Mellby Hurricane
1 Global Agency
11 Jamaica Boko
12 Ready Doc
3 Mellby Hero

9 Titania R.L.
6 B.G.Pastor Jonte
4 Granit Palema
7 Double Formula
8 My First Offspring

Sammanfattning V75 Gävle lördag 23 maj

Vilka tänkbara spikar finns det på lördag?

Många lär spika 7. Vikens High Yield i första avdelningen, men jag väljer istället en outsider i kallblodsloppet, samt sannolikt även 6. Valley Brodde i V75-5.

Vinner Conrads Rödluva V75-6?

Nej, jag tror inte det. Det blir svårt att hålla ut 2. Billie de Montfort och 4. Racing Mange. Segraren i loppet tror jag inte är med och kör om ledningen, utan kommer bakifrån.

Vilka roliga skrällar finns det för den som jagar miljonutdelning?

Det finns många öppna lopp på V75 den här helgen. Några roliga streck är 6. Falcon Am till 19% (V75-1), 6. Whelk till 3% (V75-3) och 7. Ferrari BR till 4% (V75-6).

Speltips i Bundesliga på lördag

Bundesliga är fortfarande en av få som startat i Europa och vi kan med andra ord räkna med hög spelomsättning på lördag.

Average Joe kommer som vanligt kasta in sina pengar på storlagen och känslan är att Sharps kan få en riktigt bra helg. Räkna med sena oddsrörelser och svängigt livespel första kvarten i några av matcherna.

Ett spelförslag rekas här: Speltips inför Wolfsburg – Dortmund lördag 23 maj

Gillar du att spela på trav? Du hittar odds på bland annat Prix d’Amérique i min spelguide för trav.