Kategorier
Speltips

Speltips inför Wolfsburg – Dortmund lördag 23 maj

Dagens godbit hittar vi här i den tyska bilhuvudstaden Wolfsburg. Gästerna Dortmund visade form senast och alla verkar tro på målfest, men är det verkligen så enkelt?

Matchstart 15:30

Wolfsburg vet hur man vinner

Hemmalagets 2-1-seger senast gör att laget står på sju ligamatcher utan förlust (4 vinster och 3 oavgjorda). Fem av Wolfsburgs sju senaste matcher i Bundesliga har slutat med att bägge lagen gjort mål.

Wolfsburg har vunnit nio av tio ligamatcher där de gjort första målet, men laget har inte vunnit någon av de matcherna där man startat som underdog på oddsen, vilket man är i det här mötet med Dortmund.

Fem matcher av de sju senaste för Wolfsburg har spelats i Över 2,5 mål och vi vet att Håland och hans Dortmund är ett av de mest offensiva i ligan. Även om oddset är knappt lär det finnas många speltips där ute som rekar målkalas.

Gör Erling Braut Håland mål igen?

Gästerna kommer med en imponerande segerprocent. Dortmund har vunnit 16 av sina 24 senaste matcher (5 oavgjorda, 3 förluster). Senast besegrade man Schalke med 4-0 i omstarten efter coronapausen och laget har nu fem vinster i rad.

8 av de 10 senaste segrarna för Dortmund i Bundesliga har skett med två måls marginal eller mer. På de fems senaste bortamatcherna är dock statistiken något sämre, med tre segrar och två förluster.

Håll utkik efter Erling Braut Håland som tagit fotbollsvärlden med storm. Särskilt i andra halvlek har han visat sig extra vass framför målet, med 8 av 10 baljor i efter halvtidsvilan.

Speltips Wolfsburg – Dortmund

Allting talar för många mål i den här matchen, men jag tycker spelmarknaden prisar in alldeles för mycket på förhand.

Jag känner att det finns frågetecken för hur beroende Dortmund är av Håland och det går inte att räkna med att han bär laget hur länge som helst.

Samtidigt bör Dortmund veta att Wolfsburg är ett lag med form och gästerna har inte råd att släppa till någonting. Jag tror matchen blir mer försiktig än vad oddsen visar.

Speltips Wolfsburg – Dortmund: Under 2,5 mål i matchen till 2.38 i odds hos Unibet »

Insats: Medel
(Låg = 1 unit, Medel = 2 units, Hög = 3 units)

Sammanfattning inför Wolfsburg – Dortmund lördag 23 maj

Vilket lag är favoriter?

Dortmund är favorit att vinna enligt oddsen, men bägge lagen har visat bra form så matchen är relativt öppen på förhand.

Blir det mycket eller lite mål i matchen?

Tittar vi på spelbolagens odds så verkar det blir mycket mål i matchen. Både Dortmund och Wolfsburg spelar normalt sett en offensiv fotboll.

Vilket speltips rekommenderar du?

Trots mycket talar för en målrik match väljer jag att spela Under 2,5 mål i matchen. Oddset har blivit alldeles för generöst och jag spelar till 2.38 gånger pengarna.

Andra odds på Wolfsburg – Dortmund

  • Dortmund vinner och Över 3,5 mål till odds 3.85
  • Erling Braut Håland gör sista målet i matchen till odds 3.80
  • 10 eller fler avslut på mål i matchen till odds 2.00

Alla odds är hämtade från Unibet »